De aankoop van uw droomwoning

Liefde maakt blind. Dat geldt ook voor die ene droomwoning die te koop staat. Deskundigheid is van groot belang bij het aankopen van uw nieuwe woonhuis of appartement in en om Rotterdam.

“Ik ben van mening dat u, mede om die reden, een deskundige makelaar aan uw zijde nodig heeft die u adviseert en begeleidt bij de duurste aankoop van uw leven.”

Michel Velickovic
Register Makelaar - Taxateur
Aankoopmakelaar Delfshaven Makelaardij

Meer te weten komen over Michel?

Is de vraagprijs wel reëel? Hoeveel is de woning waard? Betaal ik niet te veel? Hoe staat het met de VvE? Hoe weet ik zeker dat er geen bodemvervuiling is? Is het gebruik van het dakterras toegestaan?
Er zijn veel vragen waarop ik u als aankoopmakelaar antwoord op kan geven. Ik geef u zekerheid en duidelijkheid bij de aankoop van uw nieuwe woning! 

Stappenplan ‘Van aankoopopdracht tot de sleutel in ontvangst nemen’

 1. Samen bezichtigen

  Ik behartig uw belangen bij het gericht aankopen van een woning. Dat houdt onder meer in dat ik de woning die uw interesse heeft samen met u zal bezichtigen.

 2. Bespreken bevindingen

  Hierin ben ik meer dan alleen een goede raadgever. Ik begeleid u niet alleen bij de onderhandelingen en bij het voldoen aan uw wettelijke onderzoeksplicht. Mijn kracht ligt ook in de persoonlijke en betrokken manier waarop ik u begeleid bij de aankoop van uw eerste of nieuwe woning. Ik doe dat graag informeel, duidelijk en met alle aandacht die daarbij hoort. Vanuit mijn kennis van de Rotterdamse woningmarkt adviseer ik u bij het doorhakken van de juiste knopen!

 3. Juridische mogelijkheden, omgevingsfactoren, bouwkundige staat

  De Kadastrale gegevens, het bestemmingsplan, vergunningen, ed. neem ik voor u door. Daarnaast raadpleeg ik bodeminformatie, funderingsinformatie en vind ik het belangrijk om de bouwkundige staat tot in de punten inzichtelijk te hebben. Uw toekomstplannen. Ook dat is in dit dat vind ik erg belangrijk. Is het creëren van extra ruimte mogelijk, bijvoorbeeld een dakkapel of een uitbouw? Ik denk met u mee! 

 4. Waardebepaling

  Op welke prijs kan de woning worden getaxeerd? In andere woorden.. Wat is de marktwaarde? Een belangrijke vraag om het financieringsplaatje duidelijk te krijgen. Ik kan daar als geen andere advies over geven. Naast dat ik actief ben als aankoopmakelaar, ben ik ook ‘prefered’ taxateur voor diverse banken en hypotheekverstrekkers. Ik ben dan ook aangesloten bij het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs).

 5. Bod uitbrengen en onderhandelingen

  Een duidelijke strategie voor ogen hebben als wij de onderhandelingen starten. Ik zal voor u de onderhandelingen voeren met de verkopende partij of diens makelaar. Ik streef naar de meest gunstige koopvoorwaarden en koopcondities!

 6. Begeleiding bij koopovereenkomst

  Een koopovereenkomst wordt opgemaakt door de verkopend partij. Het goed doornemen van deze akte is van groot belang. Hierin worden de overeengekomen afspraken in vastgelegd en dit wordt de basis van de toekomstige akte van levering. De eventueel door te voeren wijzigingen zal ik controleren en communiceren. Ook kan ik u helpen bij het kiezen van een goede notaris.

 7. Termijnbewaking, condities en voorwaarden

  Na het tekenen van de koopakte is het belangrijk om de financiering in gang te zetten. Dient u een hypotheek aan te vragen? Ik kan u hiermee de juiste richting op sturen om een goede keuze te maken. De afgesproken datums zijn erg belangrijk. U wilt tenslotte geen 10% boete ontvangen op het moment dat de financieringsaanvraag niet gaat zoals de verwachting was.

 8. Controle nota van afrekening

  Alle gelden worden verrekend door de notaris. Hierbij heb ik het over de o.a. Gemeentelijke heffingen, VvE bijdragen, overdrachtsbelasting, notariële- en notariskosten. Ik controleer ook het concept akte van levering.

 9. Verzorgen inspectie

  Voorafgaand aan de overdracht heeft u als koper het recht om de woning te inspecteren. Hierin doorlopen wij samen de woning voordat u officieel eigenaar bent.